Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Up Tight 1967 Θεσσαλονικη



Μέλη: Γιώργος Σκληρής: κιθάρα, τραγούδι. Μάκης Σώκος: μπάσο. Γιώργος Χατζόπουλος: σαξόφωνο, φλάουτο. Σωτήρης Ναούμ: όργανο. Μάκης Γιαπράκας: σαξόφωνο, Χρήστος Σώκος: ντράμς  τραγούδι.

Επηρεασμένοι κυρίως από τη soul τα μέλη αυτής της μπάντας από το Βορρά εισέβαλαν στο χώρο της ποπ αρχικά σαν Cool Cats, για να μεταμορφωθούν στη διάρκεια του 68 σε Up Tight. 


 The Cool Cats


1973 "Summer Tiffanys" club

Με τη ονομασία αυτή ξεκίνησαν ένα εντυπωσιακό αριθμό δυναμικών λάϊβ που είχαν σαν αφετηρία τους πάντα ένα υλικό από κλασικά κομμάτια της μαύρης μουσικής που τους οδήγησαν ν'αποκτήσουν σύντομα ένα πιστό κοινό που κυνηγούσε με ενθουσιασμό τις συναυλίες τους. Ωστόσο δισκογραφικά ακολούθησαν τη γνωστή μέθοδο των διασκευών και η πρώτη τους βινυλιακή προσφορά το επτάϊντσο "Με Ξέχασες" - που υπήρξε μεγάλη επιτυχία των Ιταλών Camaleonti με τον τίτλο "Applausi" κινήθηκε αρκετά δραστήρια εμπορικά. Την ίδια έντονη αγοραστική κίνηση γνώρισε κι ένα ακόμη 45άρι τους το "Τι Μού χεις Βάλει Στον Καφέ", που αποτελούσε μία πετυχημένη αντιγραφή του ομώνυμου ιταλικού σουξέ το οποίο είχε τραγουδήσει ο πρώην Γάλλος μπήτνικ Antoine.
Πρωτο 45's "Με ξεχασες / Μη φευγεις" 1969 Music Box

Η ανατολή των σέβεντυς θα βρει το συγκρότημα στο πιο ώριμο του στάδιο αφού συνέχιζε να δίνει εντυπωσιακά κονσέρτα με αποκορύφωμα την εμφάνιση του σε φεστιβάλ που διοργάνωσε τοπική εφημερίδα τον Γενάρη του 71 στο Παλαί Ντε Σπορ. Τη περίοδο αυτή κόντρα στο κύμα της εισβολής των dee jay στα κλάμπ η μπάντα θα επιχειρήσει να αντισταθεί στο νέο αυτό φαινόμενο λειτουργώντας μέχρι τα τέλη περίπου του 74 με καθοδηγητές τα αδέλφια Σώκου και καινούρια μέλη τους Τάσο Τσοντίλη στο μπάσο και στο τραγούδι, τον Σωτήρη Παλικτσόγλου στο όργανο, τον Κώστα Βαβούλη στη τρομπέτα και τον Νίκο Ζυγουλιάνο στο σαξόφωνο.
1971 Hotel Nefeli

Μετά το οριστικό χωρισμό τους οι Χρήστος Σώκος ,Χατζόπουλος και Γιαπράκας θα ακολουθήσουν την μελλοντική πορεία τους σαν μουσικοί, ο Σκλήρης μετακόμισε στην Αγγλία για ν' ασχοληθεί σε κλάδο επιχειρήσεων, ο Μάκης Σώκος θα ιδιωτεύσει ως υπάλληλος, ο οργανίστας Ναούμ αφού τελείωσε τη νομική ασκεί  το επάγγελμα του δικηγόρου στη θεσσαλονίκη ενώ τέλος ο Δημήτρης Μιμικόπουλος που είχε αντικαταστήσει τον τελευταίο στις αρχές του 70 έφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης. Τον Σεπτέμβριο του '97 η μπάντα θα ενωθεί εκ νέου, ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια, για μία μοναδική εμφάνιση στο "Nostalgia Party" που πραγματοποιήθηκε στη πόλη τους.

Taste :

Up Tight - Μη φευγεις

By Electric Looser


Δεν υπάρχουν σχόλια: