Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

The Boots ‎– Here Are The Boots 1966 (Telefunken)


Label : Telefunken

Value :

Ξεκίνησαν στα μέσα των sixties στο Βερολίνο παίζοντας ένα είδος beat αλλά διαφορετικό απ ότι τ' άλλα συγκροτήματα του είδους. Ο δικός τους  ήχος ακούγονταν πιο προσεγμένος και αυτό το 'χαν καταλάβει οι νέοι με  τις  γραβάτες και τα ζιβάγκο που στριμωχνόντουσαν στο Liverpool - Hoop - Club, του Βερολίνου, για να τous δουν. Αποτελούνταν από τους Ulli Grun γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου του 1945,και τα ακούσματα του ήταν οι folk και jazz ήχοι με μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον Bob Dylan και τον Sammy Davis αλλά  και με αγάπη στα  Εγγλέζικα ενδύματα.Ο Bob Bresser, φοιτητής εκείνη την εποχή αλλά και ο αρχηγός τns μπάντας γεννημένος στην Ολλανδία στις 06 Ιανουαρίου του 1944 έτρεφε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον Oscar Brown και τον Jet Harris αρέσκεται να ακούει R'n'B και jazz. Σε δηλώσει του είχε πει ότι του αρέσει να έχει μούσι κάτι που δεν επέτρεπε το prestige της μπάντας. 


Ο Werner Krabbe,που έπαιζε φυσαρμόνικα και τραγουδούσε, γεννήθηκε στιs 20 Φεβρουαρίου του 1944 και ως χόμπυ του είχε τη ζωγραφική, τη βιολογία,τα δηλητηριώδη φίδια και τα κορίτσια. Αγαπημένοι του καλλιτέχνες ήταν ο Ray Charles και η Nina Simone.Αξίζει να σημειωθεί πως σε νεαρή ηλικία πέρασε μια περίοδο όπου είχε πολύ κοντά μαλλιά! Ο Jorg Schulte - Eckel, έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε.Γεννημένος στις 18 Δεκεμβρίου του 1945, ξεκίνησε ως πωλητής βιομηχανικώνπροϊόντων!Του άρεσε να ακούει R'n'Β και αγαπημένες του ασχολίες ήταν τα γρήγορα αυτοκίνητα και τα κορίτσια.Πάντα περηφανευόταν για το προσεγμένο του παρουσιαστικό.Ο Heinz Hoff, έπαιζε τύμπανο και γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1943.Συλλέκτης έργων τέχνης και ένα από τα χόμπυ του ήταν η ζωγραφική. Στις ελεύθερες του ώρες όταν δεν ακούει Art Blakey, του αρέσει να κοιμάται αλλά και να περηφανεύεται για το υγιές παρουσιαστικό του.

Εδώ θα ασχοληθούμε με το πρώτο Ι.ρ. του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε από την Telefunken records το 1966 και είναι από τα καλύτερα δείγματα του beat που έχει να επιδείξει η Γερμανία μιας και υπήρχε ολόκληρη σχολή σ’ αυτό το είδος στη χώρα.

Το Lp μπαίνει με το  "she's about a mover" των Sir Douglas Quintet και συνεχίζει με το  "mama keep your big mouth shut" των Pretty Things. Απίθανη εκτέλεση και του "Gloria" κάτι που θα ζήλευε και ο Van Morrison και βέβαια η εκτέλεση των "it ain't necessarily so but your never do it babe” “baby please don't go” και η διασκευή στο κομμάτι των Small Faces “ whatcha gonna do about it”. Αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής  κομμάτια σαν τα “enchanted sea” και “walkin' in the sand” που βγάζουν την πιο moody εκδοχή της μπάντας.

Οι Boots εκτός του συγκεκριμένου έχουν κυκλοφορήσει και ένα ακόμα lp με τον τίτλο “ Beat with the Boots”εξίσου δυσεύρετο το original σήμερα.


Taste :

The Boots ‎- But your never do it babe

The Boots ‎- Enchanted Sea


Download Lp

By Electric Looser

2 σχόλια:

Salaok είπε...

από τα αγαπημενα μου lp

Electric Looser είπε...

:)) Καλη χρονια φιλε μου.