Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Harlems 1964 Αθηνα.



Ιδρυση: 1964, Αθήνα.
Μέλη: Γιώργος Τσικνης: τραγούδι, Δημήτρης Μπελιγιάννης: κιθάρα, Όμηρος Διακογιάννης: μπάσο, τραγούδι, Κώστας Λιάκης: σαξόφωνο, Λεωνίδας Μαρκέας: όργανο, Λάκης Διακογιάννης: σαξόφωνο, Μιχάλης Στυλιανούδης: ντραμς.

Η παθολογική λατρεία που έτρεφαν τα μέλη της μπάντας για το είδος της μαύρης μουσικής, τους ώθησε να βαφτίσουν το σχήμα μ' αυτή τη χαρακτηριστική ονομασία εκφράζοντας έτσι έκδηλα το στίγμα των επιδράσεών τους.

Το πειθαρχημένο και σωστό παίξιμο τους αλλά και η επαγγελματική νοοτροπία που διέθεταν, τους χάρισε σύντομα την απαραίτητη εκτίμηση στο χώρο και έτσι στο διάστημα που λειτούργησαν εργάσθηκαν στα πιο φημισμένα κλαμπ της εποχής όπως στα" On The Rocks", * Vips" και "Hobby" μεταξύ άλλων. Το μικρόβιο όμως των συχνών αλλαγών στα μέλη, για το οποίο δεν ευθύνονταν αποκλειστικά πάντα οι ίδιοι, θ'αποδυναμώσει το σύνολο που παρά τα εμπόδια αυτά θα κατορθώσει να διατηρηθεί στη σκηνή έως στα τέλη περίπου της δεκαετίας με μειωμένες όμως τα τελευταία χρόνια τις μετοχές της δημοτικότητας του.

Από τις πιο πάνω ανακατατάξεις η σπουδαιότερη που σημειώθηκε στο γκρουπ, υπήρξε η αποχώρηση του Μαρκέα το '68 για να ενταχθεί στους Sounds και η είσοδος στη θέση του αρχικά από τον Παύλο Αλεξίου και στη συνέχεια από τον Λεωνίδα Αλαχαδάμη.

Μετά τη διάλυση της μπάντας ο εκ των ιδρυτών της Γιώργος Τσικνης θα προσχωρήσει στο λαϊκό τραγούδι ενώ παράλληλα περάτωσε τις σπουδές του στο Μαθηματικό, ο Μπελιγιάννης αφού αποτέλεσε για ένα διάστημα μέλος των έξοχων MGC αποσύρθηκε στη συνέχεια για ν' ανοίξει ένα ηλεκτρονικό εργαστήριο επισκευής τηλεοράσεων, ο Όμηρος Διακογιάννης θ'ακολουθήσει το επάγγελμα του μουσικού, ο αδελφός του Λάκης θ'αναλάβει χρέη σαξοφωνίστα το 71 σ' ένα άλλο ιστορικό σύνολο στους Εξαδάκτυλο, όπου εκεί συνάντησε εκ νέου τον οργανίστα Αλαχαδάμη. Τέλος ο Παύλος Αλεξίου θα εμφανισθεί σαν μέλος των φημισμένων Socrates στα τέλη των 70'ς, ο Λιάκης θα συνεχίσει σαν μαέστρος δημιουργώντας παράλληλα κι ένα σχήμα με την ονομασία Coltrane Big Band ενώ ο Στυλιανούδης εγκατέλειψε το χώρο για να εξελιχθεί στο επάγγελμα του ντετέκτιβ.By Ντινος Δηματατης

Taste :






Harlems - Era D" Estate



By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: