Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Περιοδικο "Σωου" Γεναρης 1971



Το τέλος των Μοντέρνων Ρυθμών (στις αρχες της δεκαετίας του 70), σήμαινε την άφιξη ενός νέου μουσικού περιοδικού στην ελληνική αγορά. Στις 23 Γενάρη του 1971, ήταν στα περίπτερα το πρώτο τεύχος του Σώου, με τους Αιντολς στο  εξώφυλλο. Ένα δεκαπενθήμερο μουσικό περιοδικό που και αυτό ως εκδότη είχε τον Θανάση Τσόγκα. Στο Σώου συνυπήρχαν ως συνεργάτες οι Γιάννης Πετρίδης, Θόδωρος Σαραντής, Στέλιος Ελληνιάδης (μετέπειτα εκδότης της Μουσικής Γενιάς και στις αρχές της δεκαετίας τον 1980 εκδότης τον περιοδικού Ντέφι) Λευτέρης Κογκαλίδης κλπ. Η γραμμή της θεματογραφίας του περιοδικού ήταν σαφώς πιο σκληρή από τους Μοντέρνους Ρυθμούς. Για παράδειγμα στο περιοδικό υπήρχαν άρθρα για τους Free, Led Zeppelin, Eric Burdon & War, Kinks, άρθρα για το blues, το underground, ύλη αδιανόητη για το ελαφρό στυλ των Μοντέρνων Ρυθμών.

Το "Σώου" δεν μακροημέρευσε. Εκδόθηκαν συνολικά τέσσερα μόνο τεύχη. Το περιοδικό στήριζε και το  ελληνικό rock σχήματα της εποχής (Babylon, Πελόμα Μποκιού, Sounds κλπ). Οι Babylon για παράδειγμα ήταν ένα από τα παραγνωρισμένα σχήματα της εποχής. Τριμελές group με πολύ καλό ήχο και δύο singles στο ενεργητικό τους (για λογαριασμό της Music Box).

Η σύνθεση του group ήταν: Αλέκος Γλύκας [πρώην Stormies. κιθάρα]ο Εύρης Παριτσης [πρώην Juniors και Mgc - πέθανε σε τροχαίο το 1985 - μπάσο, πλήκτρα, τραγούδι) και Λευτέρης Τζήμας (πρώην Σολίστες, τύμπανα).

Taste :

Babylon - Ειμαι Αυτος 

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: